10.05.2015. 17:04
Amerikāņu uzbrucējs Austons Metjūss, kurš tika atzīts par 2015. gada pasaules čempionāta hokejā U18 vecuma grupā vērtīgāko spēlētāju un kuram Nacionālās hokeja līgas nākamā gada draftā tiek prognozēts pirmais numurs, pievienosies Cīrihes "Lions", vēsta Šveices mediji.

Ceturtdaļfinālā ar 7:2 sagraujot Čehijas vienaudžus, pusfinālā ar 7:2 sakaujot kanādiešus un finālā ar 2:1 apspēlējot Somijas valstsvienību, 2015. gada pasaules čempionātā hokejā U18 vecuma grupā triumfēja Amerikas Savienotās Valstis, kurām tas bija sestais panākums pēdējos septiņos turnīros. Par čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīts amerikāņu uzbrucējs Austons Metjūss, kurš septiņās spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

17 gadus vecais centra spēlētājs pārstāvēja ASV arī U20 čempionātā, piecās cīņās sakrājot trīs punktus. Metru un 88 centimetrus garajam uzbrucējam, kurš šajā sezonā pārstāvēja amerikāņu attīstības programmas komandu (USHL 24 spēlēs 48 punkti, USDP līgā 60 spēlēs 116 punkti), Nacionālās hokeja līgas nākamā gada draftā tiek prognozēts pirmais numurs. Metjūsam priekšā bija izvēle - doties uz Kanādas junioru līgu, kur sezonu pavadīja šā gada drafta galvenais favorīts Konors Makdeivids, vai pievienoties kādai no ASV universitātēm, kā to paveica, visticamāk, otrais numurs Džeiks Aikels.

Tomēr Metjūss izšķīries par vēl neredzētu soli, pieņemot lēmumu par labu pieaugušo hokejam un pievienojoties 2012. un 2014. gada Šveices čempionei Cīrihes "Lions". Sagaidāms, ka komandas galvenā trenera amatā paliks kanādietis Marks Krofords, kurš 1996. gadā kopā ar Kolorado "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu, bet turpinājumā trenējis arī Vankūveras "Canucks", Losandželosas "Kings" un Dalasas "Stars", bet no visām trim pēc neiekļūšanas izslēgšanas spēlēs ticis atlaists.

Metjūss piedalījās Amerikas Savienoto Valstu vienīgajā pārbaudes spēlē pirms 2015. gada pasaules čempionāta hokejā, un, laukumā ejot ceturtajā virknējumā izcēlās ar vārtu guvumu, bet turnīrā nepiedalījās, jo skolā gaida eksāmeni.

Izmantotie resursi:Blick | Aktuelle Nachrichten aus der Schweiz...



Bojāre Olga Bojāre OlgaBokss, Aerobika
FTA
Reģistrēties