16.09.2014. 09:10

Ļoti spēcīgā konkurencē vajadzēja atrisināties prestižākās, Veloprofs Maratona, distances intrigai. Vai kādam no sportistiem izdosies apdraudēt Oskara Muižnieka (Trek Team) dzelteno LMT  Līdera kreklu, jo viņa pārsvars pār sekotājiem bija ievērojams un šķietami pietiekams? Vai nu 13. datums, vai «cietais rieksts» – Riekstukalna trase, bet Oskaram šajā posmā bija sezonas vājākais rezultāts un par mata tiesu – 3 punktiem - kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Raivis Zīmelis (My Sport/Stevens)! Dāvanā no LMT Raivis saņēma arī jaunāko Samsung telefonu ar 4G. Otrais - Oskars Muižnieks, bet trešais - viņa komandas biedrs Ivars Prokofjevs. Arnis Pētersons (ZZK) gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā izcīnīja YUASA kalnu karaļa titulu.

Dāmu konkurencē sezonas kopvērtējumā nepārspēta palika un Zaļā Josta  sezonas uzvarētājas kreklu saņēma Igaunijas MTB čempione Greete Steinburg, otro vietu izcīnīja Katrīna Jaunslaviete (ebike Machine) aiz sevis atstājot Ievu Strēli (Hawaii Express).

Sezonas noslēgumā balsojumā tika noskaidroti uzvarētāji arī vairākās nominācijās. Par «Miss Vivus.lv MTB maratons 2014» tika atzīta Greete Steinburg, Raivis Zīmelis saņēma titulu «Gada sportists Vivus.lv MTB maratonā», par «Gada ģimene Vivus.lv MTB maratonā» atzinību saņēma Voronu ģimene no Rīgas, bet par «Populārāko Vivus.lv MTB maratona posmu» otro gadu pēc kārtas atzina Smiltenes posmu!

Latvijas Valsts Meži MTB pusmaratona distancē pēdējā posmā uzvara Raivim Jansonam (Trek team), bet kopvērtējumā arī šogad nepārspēts palika viņa komandas biedrs Zigmārs Zučiks, otrais Dzintars Ausmanis (FANS-APprint), trešais Raivis Jansons.

Dāmām šajā distancē pārlicinoši uzvarēja Rūta Brakovska (Vudlande – Smiltene), otrā Anita Muižniece (Trek Team), bet trešā jaunā Ķekavas Novada Sporta skolas audzēkne Krista Ratniece. Interesanti, ka Anitas dēls – Oskars ir otrās vietas ieguvējs kopvērtējumā Maratona distancē!

Komandu ieskaitē šogad Veloprofs maratona distancē uzvara TREK Team, kas aiz sevis atstāja Avis-Thule-Veloprofs un Hawaii Express Scott.

Arī Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē uzvara Trek Team komandai, bet otrie un trešie  - FANS APprint un VOLVO MTB Team.

Jaunā sportistu paaudze no 3-11 gadu vecumam visas sezonas garumā piedalījās Limpo Bērnu braucienā un spēra pirmos soļus MTB braukšanā. Bērni pēdējā posmā saņēma balvas no Skrīveru saldumi, izdevniecības EGMONT un Ādažu Čipsi.

Pēc pēdējā posma Riekstukrogā norisinājās sezonas preses konference, «Dobeles dzirnavnieks» pasta-party, kopvērtējuma apbalvošana un lielā balle.

Par Vivus.lv MTB maratonu:

- Vivus.lv MTB maratons norisinās kopš 2007. gada

- Pirmās Vivus.lv MTB sacensības norisinājās Apē

- Šogad norisinājās seši Vivus.lv MTB maratona posmi:

1. posms - 20.04.2014. Milzkalnā pie Tukuma

2. posms - 25.05.2014. Apē

3. posms -  08.06.2014. Smiltenē

4. posms -  13.07.2014. Kamparkalnā pie Talsiem

5. posms - 17.08.2014. Cēsīs

6. posms - 13.09.2014. Riekstukalnā pie Baldones

Vairāk informācijas, fotogalerija, video, rezultāti oficiālajā mājas lapā –



Lux Logi, PVC logu izgatavošana Lux Logi, PVC logu izgatavošana Ruses 6 k.1, Rīga, LV-1029
Lapa Dmitrijs Grieķu-romiešu cīņa, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties