15.09.2015. 01:31
No 16. līdz 18. septembrim Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies starptautisks turnīrs basketbolā „ORDO Cup 2015”, kurā piedalīsies mājinieki „Valmiera/ORDO” un Lietuvas komandas Utenu „Juventus” un Prieņu - Birštonas „Vytautas”.

„ORDO Cup 2015” ir trīs dienu basketbola turnīrs, kurā piedalīsies trīs komandas, izspēlējot pa vienai spēlei katra ar katru. Trešdien, 16. Septembrī, mājinieki „Valmiera/ORDO” tiksies ar Lietuvas komandu Prieņu - Birštonas „Vytautas”. Turnīra otrajā dienā, ceturtdien, savstarpējo spēli aizvadīs abas lietuviešu komandas, savukārt turnīra noslēgumā piektdien, 18.septembrī, „Valmiera/ORDO” tiksies ar Utenu „Juventus”. Pēc šīs spēles norisināsies turnīra apbalvošanas ceremonija. Visas turnīra spēles Vidzemes Olimpiskajā centrā sāksies plkst. 17.30.

 

Šajā starpsezonā „Valmiera/ORDO” komandas treneru korpusu papildinājis pieredzējušais speciālists Ainars Zvirgzdiņš, savukārt sastāvam piesaistīti Latvijas izlases kandidāti Dāvis Rozītis, Aigars Šķēle, Mārtiņš Laksa, dzimtajā pilsētā atgriezies Jānis Kaufmanis, kā arī sastāvam pievienojušies vairāki Latvijas basketbolā sevi labi pierādījuši spēlētāji. Turnīrā gan nepiedalīsies Haralds Kārlis, kurš kopā ar Latvijas izlasi turpina cīņu Eiropas čempionāta labāko astotniekā.

 

Turnīrā piedalīsies pērnās sezonas Lietuvas un Baltijas Basketbola līgu bronzas medaļnieki Utenu „Juventus”, kuru trenē pieredzējušais Lietuvas basketbola speciālists Antanas Sireika un viņam asistē Židrūns Urbons, kurš savulaik spēlējis Latvijā, „Barons” sastāvā. Viens no komandas jaunās sezonas līderiem ir pērn „Liepāja/Triobet” spēlējušais centrs Edgars Žeļonis, tā pat basketbola līdzjutējiem zināms spēlētājs ir Egidijus Dimša, kurš karjeras laikā spēlējis vadošas lomas vairākās Lietuvas komandās.

 

Otra Lietuvas komanda turnīrā ir Prieņu - Birštonas „Vytautas”, kura šajā sezonā ieguvusi jaunu ģenerālsponsoru un līdz ar to arī nosaukumu. Pirms divām sezonām Prieņu basketbolisti izcīnīja Lietuvas kausu basketbolā, apspēlējot gan „Lietuvos Rytas”, gan „Žalgiris” basketbolistus, tā pat komandas panākumu sarakstā ir divas Lietuvas čempionāta bronzas medaļas. Komandas pazīstamākie spēlētāji ir saspēles vadītājs Šarūns Vasiļausks, kurš karjeras laikā spēlējis „Žalgiris” sastāvā, bet pērn pārstāvēja Polijas komandu „Trefl Sopot”, kā arī centra spēlētājs Povils Butkevičs, kurš arī savulaik spēlējis „Žalgiris” sastāvā, bet pērno sezonu pavadīja Itālijas otrajā līgā.

Turnīra spēļu grafiks:

·         Trešdiena, 16.09., plkst. 17:30 "Valmiera/ORDO" - "Vytautas" (Prienai - Birštonas)

·         Ceturtdiena, 17.09., plkst. 17:30 "Vytautas" (Prienai - Birštonas) - "Juventus" (Utena)

·         Piektdiena, 18.09., plkst. 17:30 "Valmiera/ORDO" - "Juventus" (Utena).

Statistikas live translācija - Latvijas Basketbola savienība

Aicinām visus interesentus apmeklēt turnīra „ORDO Cup 2015” spēles Vidzemes Olimpiskajā centrā. Ieeja bez maksas

Seko un uzzini pirmais:



Dobeles Sporta klubu apvienība "Reķi", Dobeles p., Dobeles n., LV-3701
Kučans Vasilijs Grieķu-romiešu cīņa, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties