27.05.2013. 15:20

Piektdien, 31. maijā, no plkst. 17.00 līdz pat 02.00 naktī pašā Rīgas centrā norisināsies viens no lielākajiem sporta pasākumiem galvaspilsētā „Rīgas Sporta nakts”. Rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot dažādu sporta veidu prezentācijas, pasaules klases sportistu meistarklases, paraugdemonstrējumus, iasaistīties turnīros un iegūt balvas, kā arī piedalīties konkursos.

Šogad vairums pasākuma aktivitāšu norisināsies teritorijā gar pilsētas kanālu. Tur otro reizi notiks „Latvijas Augstskolu kauss” airēšanā, varēs iepazīt raftinga specifiku, airēšanas slalomu un skatīties, kā to dara profesionāļi. Savukārt parkā no K. Valdemāra ielas līdz pat Latvijas Universitātei tiks prezentēts spīdmintons, kērlings, teikvondo, regbijs, svarbumubu celšana, galda teniss un galda hokejs. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) piedāvās atklātos treniņus regbijā, airēšanā, lakrosā, futbolā, smagatlētikā, vingrošanā, nūjošanā un citos sporta veidos. Īpašu noskaņu radīs LSPA karsējmeiteņu paraugdemonstrējumi. Visu pasākuma laiku darbosies bērnu stūrītis, kur speciāli mazajiem tiks organizētas dažādas sportiskas un radošas aktivitātes.

Bastejkalnā no plkst. 20.00 apmeklētājiem būs unikāla iespēja darbībā vērot vienu no pasaules labākajiem parkūristiem un aktīvi piedalīties parkūra (parkour) meistarklasē kopā ar „Red Bull” atlētu Pāvelu Petkunu. Pēc tā sekos „jam” sesija un aizraujoši paraugdemonstrējumi. Vienlaicīgi Bastejkalnā varēs vērot Latvijas meistarīgākos skeitbordistus. Turpat atradīsies arī boksa rings, kur norisināsies dažādu cīņu paraugdemonstrējumi.

Kronvalda parkā galvenokārt norisināsies aktivitātes bērniem un jauniešiem. Tiks izveidota „DNB Ģimenes programmas aktīvās atpūtas zona”, kura piemērota visai ģimenei. Bērni vecumā no 1 līdz 12 gadiem kopā ar mammu vai tēti varēs lieliski pavadīt laiku, iesaistoties dažādās sportiskās un interesantās spēlēs. Ikviens tiks aicināts izmēģināt savus spēkus mini rokas bumbas turnīrā un ielas handbolā, kendo, paukošanā, brīvajā cīņā, kā arī citās aktivitātēs. Varēs sīkāk uzzināt par dažādiem bērniem piemērotiem sporta veidiem, kā arī pieteikties sporta skolās un nometnēs.

Visās iepriekšminētajās Rīgas Sporta nakts norises vietās aktivitātes norisināsies līdz 22.00, taču centrālajā laukumā pie Brīvības pieminekļa tās turpināsies līdz pat 02.00 naktī. Šajā vietā varēs vērot dažādus interesantus priekšnesumus un šovus no Velotriāls, Capoeira, Grafiti, 4x4 kluba „Hoop Dance”, „Galmorous dance” un būs arī vērienīgs ugunspūtēju šovs. Laukumā pie pieminekļa tiks dots starts Nike Riga Run skrējienam. Turpat no plkst. 17.00 tiks organizēts inline hokeja miniturnīrs, savukārt Bastejkalnā interesanti varēs izmēģināt savus spēkus hokeja metienos ar hokeja metiena mērīšanas radaru.

Pasākumu atbalsta Rīgas domi un Rīgas domes Izglītības, kultūras, un sporta departaments, to rīko biedrība „Par stipru Latviju!” . „Rīgas Sporta nakts 2013” atbalsta arī DNB banka, Sportland, Melnā kafija, Officeday un Antalis. Informē radio SWH, sportacentrs.com un TVNET.

Vairāk par pasākumu un aktivitātēm var atrast mājas lapā Jaunumi - Sporta nakts

Informāciju sagatavojaElīna GārbenaBiedrība „Par stipru Latviju!”



Krāslavas automoto sporta klubs Pils 5-b, Krāslava, Krāslavas n., LV-5601
Solomins Aleksandrs Akadēmiskā airēšana, Kanoe airēšana, Smaiļošana
FTA
Reģistrēties