15.06.2014. 22:58
Ar kvalifikācijas cīņām 14. un 15. jūnijā uzsākts vērienīgākais jauniešu tenisa turnīrs Latvijā - „Rīga Open 2014”.

Divu dienu laikā Rīgas Satiksmes tenisa kortos, kā arī Viesturdārzā tika aizvadītas kvalifikācijas turnīra cīņas, nosakot visus pamatturnīru dalībniekus. Kopumā tiks izcīnīti 16 dažādi tituli četrās vecuma grupās.

“Rīga Open” turnīram ir pietiekami sena vēsture – šogad tas norisināsies jau 17. reizi. Arī šogad tas pulcē jaunos tenisistus no dažādām Eiropas valstīm, bet talākie viesi ieradušies no ASV un Indijas. Čempioni tiks noskaidroti četrās vecuma grupās (U-12, U-14, U-16 un U18) - kā meitenēm, tā zēniem, gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Pirmās cīņas tenisisti aizvadīja jau sestdien un svētdien, kad norisinājās vienspēļu kvalifikācijas mači. Ceļu uz pamatturnīru caur tiem centās lauzt arī vairāki Latvijas censoņi. Vairākiem arī tas izdevās. U12 vecuma grupā puišiem kvalifikāciju pārvarēja Valentīns Lukjanskis, bet meiteņu konkurēncē tas izdevās gan Veronikai Zalcmanei un Dārtai Daļeckai. U14 vecuma grupā no Latvijas pārstāvjiem sekmīgi bija Rūdolfs Ulmanis, Laura Slišāne un Herta Uzkalne, bet U16 grupā tikai Katrīna Jansone. U18 grupā Latvijas tenisistiem kvalifikācijas turnīrs nebija veiksmīgs.

Pēc kvalifikācijas cīņām Rīgas Satiksmes kortos notika svinīgā turnīrā atklāšana. Veiksmi gan šajā turnīrā, gan turpmākajos mačos jaunajiem sportistiem vēlēja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, kā arī “Rīga Open” direktors Osvalds Sausverds. Viņš atklāja arī kādu ļoti interesantu faktu – 2015. gadā Rīgā (tieši Rīgas Satiksnes kortos) plānots organizēt ITF 50 000 sērijas turnīru sievietēm. Līdz šim profesionālo turnīru sievietēm Latvijā nav bijis.

Lielām svinībām tenisistiem gan nebūs laika – pirmdien sākās pamatturnīru izspēle. U12, U14 un U16 grupu sportisti mačus aizvadīs Mežaparkā (Ezermalas iela 32), bet U18 grupas sportisti sacentīsies Viesturdārzā (Rūpniecības iela 21). Pirmo spēļu sākums jau 9:00 – precīzāku spēļu sarakstu meklējiet turnīra oficiālajā interneta mājaslapā - Riga Open Ieeja uz visiem mačiem skatītājiem ir bez maksas. Atbalstīsim gan jaunos Latvijas tenisistus, gan citu valstu censoņus!

“Rīga Open 2014“ turnīru atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments. Sīkāku informāciju par turnīru, tā rezultātiem, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām turnīra laikā atradīsiet sacensību oficiālajā mājaslapā - Riga Open



Bauskas Zemgaļi, sporta klubs "Šautuve", Īslīces p., Bauskas n., LV-3901
Kušnira Natālija Kušnira NatālijaFitness, Aerobika, Body-Bike
FTA
Reģistrēties