10.07.2016. 23:31
Svētdien par starptautiskā pludmales handbola turnīra "Jūrmala 2016" uzvarētājiem vīriešu konkurencē kļuva Ludzas komanda, savukārt dāmām triumfēja Jēkabpils sporta skolas handbolistes.

Saistītā informācija: Marjoru pludmalē pēc pirmās dienas iezīmējas...

Jāatgādina, ka sacensību pirmajā dienā komandas aizvadīja divus grupu turnīrus, pēc kuriem visus iegūtos punktus saskaitīja, divām labākajām komandām automātiski iekļūstot labāko četriniekā (Best4). Vēl divas četrinieka dalībnieces noteica pēc play off principa, spēlējot pirmās dienas trešajai vietai ar sesto un ceturtajai ar piekto.

Pēc pirmās dienas maksimālo punktu skaitu (8) ieguva Ludza, bet Best4 kvalificējās arī Dobele, kas iekrāja sešus punktus un labāku periodu bilanci nekā konkurenti. Play off cīņās par vietu labāko četriniekā šodien "Ogre/Miandum" vīri (3.vieta pēc pirmās dienas) ar 2-1 apspēlēja "Vityaz", bet "Blue Jackets" ar 2-0 pārspēja ASK/LSPA.

Finālčetriniekā komandas izspēlēja grupu turnīru. Cīņa par "Jūrmala 2016" titulu izvērtās ļoti saspringta. Jau pirmajā Best4 cīņā zaudējumu ar 1-2 pret "Blue Jackets" piedzīvoja par favorīti uzskatītā Ludza (sastāvā pieci Latvijas izlases spēlētāji – Dainis Krištopāns, Jānis Pavlovičs, Austris Tuminskis, Viktors Turkupols un Uldis Lībergs), kas gan vēlāk pārliecinoši sakāva "Tenax Dobele" vīrus. Tikmēr "Ogre/Miandum" pirmajos divos mačos pārspēja "Blue Jackets" (2-0) un dobelniekus (2-0), tādējādi uzvarētāji izšķīrās Ludzas un Ogres komandu cīņā. Ogrēnieši pat varēja atļauties piekāpties ar 1-2, tomēr Ludza neko tādu nepieļāva – Latgales komanda mačā triumfēja ar 2-0, kas ļāva tai triumfēt arī visā turnīrā. Noslēgumā trim komandām (Ludza, Ogre, Blue Jackets) bija pa sešiem punktiem, taču labākas periodu attiecības dēļ pirmo vietu ieņēma Ludza, otro atvēlot "Ogrei/Miandum", bet trešo - "Blue Jackets". Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Viktors Turkupols.

Azarta kausu (5.vietu) izcīnīja Baltkrievijas komanda "Vityaz", kas izšķirošajā cīņā ar 2-0 pārspēja "Celtnieku".

Vieta Komanda
1. Ludza
2. HK Ogre/Miandum
3. Blue Jackets
4. Tenax Dobele
5. Vityaz (Baltkrievija)
6. Celtnieks
7. Minsk All Star Crew (Baltkrievija)
8. ASK/LSPA
9. HK RVR

Kalendārs/rezultātiTurnīra tabulas

Sieviešu turnīrā pēc pirmās dienas vietu finālčetriniekā automātiski nodrošināja Salaspils un LSPA komandas, kas vienīgās cīnījās bez zaudējumiem, četros mačos tiekot pie četriem panākumiem un astoņiem punktiem. Svētdienas rītā labāko četriniekam pievienojās arī Jēkabpils SS, kas cīņā par ceļazīmi uz Best4 pārspēja Ogri (2-0), kā arī "Taiesti Savi" (Igaunija), kas salauza "REIR Dobele" pretestību ar 2-1.

Cīņas par titulu veiksmīgi iesāka pērnā gada Jūrmalas posma uzvarētājas salaspilietes, kas pirmajās divās spēlēs izcīnīja divas uzvaras. Pēdējā cīņā pretī stājās Jēkabpils, pirmajos divos mačos bija izcīnījušas vienu uzvaru un reizi zaudējušas. Spraigā cīņā uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēcspēles metienu sērijā, kur nedaudz veiksmīgākas izrādījās jēkabpilietes, visā spēlē izcīnot uzvaru ar 2-1. Turnīra noslēgumā abām komandām pa četriem punktiem, bet uzvarētāju gods, pateicoties panākumam savstarpējā spēlē tika Jēkabpilij. Trešo vietu izcīnīja Igaunijas komanda "Taiesti Savi", ārpus labāko trijnieka atstājot LSPA. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Jēkabpils sporta skolas vārtsardze Agnija Malceniece.

Azarta kausu savā īpašumā ieguva Ogres handbolistes, kas cīņā par piekto vietu ar 2-1 pārspēja "REIR Dobele".

Vieta Komanda
1. Jēkabpils SS
2. Salaspils
3. Taiesti Savi (Igaunija)
4. LSPA
5. Ogre
6. REIR Dobele
7. Olaines Dīvas
8. Reval Sport (Igaunija)
9. HC Tallinn (Igaunija)

Kalendārs/rezultātiTurnīra tabulas

Turnīra uzvarētāji savā īpašumā ieguva naudas balvu 600 eiro vērtībā, otrā vieta 250 eiro, bet trešā – 100. Visas godalgoto vietu īpašnieces saņēma arī kausus, bet Azarta kausa turnīra uzvarētāji varēja veldzēties ar Tērvetes alu (vīriešiem) un Rīgas šampanieti (sievietēm). Apbalvošanā piedalījās LHF prezidents Mārtiņš Bičeviskis un Jūrmalas Sporta servisa centra vadītāja Svetlana Dergača.

"Gan Bei" restorāna prognožu konkursā visprecīzākā izrādījās Jēkabpils komandas pārstāve Simona Ārmane, saņemot dāvanu karti 50 eiro vērtībā. Otrajā sacensību dienā tika izspēlēti arī vairāki konkursi, kur bērni varēja tikt pie pludmales handbola bumbām, bet pieaugušie – pie "adidas" apaviem un Latvijas vīriešu izlases krekla.

Izmantotie resursi:Latvijas Handbola federācija - Handball.lv



Latvijas Izpletņlēkšanas Federācija Lienes 1-17, Rīga, LV-1009
Lucenko Jekaterina Lucenko JekaterinaAerobika, Aerobika ūdenī
FTA
Reģistrēties