13.09.2013. 14:53
Piektdien, 13.septembrī plkst.17.15 Jēkabpils Vecpilsētas laukumā tiks dots starts starptautiskajam rallijreidam „Latvian Baja 2013“. Uz sacensībām, kuru ietvaros tiks noskaidroti arī labākie Krievijas čempionāta autosportisti, Jēkabpilī ieradušās 26 ekipāžas no Ukrainas, Krievijas, Somijas, Kazahstānas, Baltkrievijas un Latvijas.

Pilna vērsija:

, Diena.lv, Sports

No Latvijas sacensībās piedalīsies vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Daira Vilcāne, kas, pārstāvot komandu „Rus-Sport“, startēs kopā ar Aldi Vilcānu. Latviju pārstāvēs arī autosportisti Andris un Krists Feldmaņi, kā arī Toms Brants un Mārtiņš Tūters, kuri brauks ar elektriskās piedziņas auto „OSCar“. Latvijā dibināto „Re Autoclub“ pārstāvēs somu sportists Jouni Ampuja, kurš brauks tandēmā ar pērnā gada labākās ekipāžas dalībnieku Reini Trūpu, kā arī Tapio Suominens un Marku Hurskainens.

Visplašāk rallijreidā „Latvian Baja 2013“ tiks pārstāvētas Krievijas komandas. Sacensību dalībnieku vidū ir pašreizējais Krievijas čempionāta līderis un vairāku Pasaules kausa rallijreidā trofeju īpašnieks Vladimirs Vasiļjevs („G-Force Motosport“), kā arī Iļja Kuzņecovs („Ferrumin“), kura bagāžā ir vairāki Pasaules kausa ieskaites posmi, prestižā rallijreida Dakāra posmi un Krievijas čempiona tituli. Starp stūrmaņiem, kas startēs sacensībās, būs arī Konstantīns Žiļcovs – izcilā franču rallijreida braucēja Žana lui Šlesēra stūrmanis, kura kontā ir nobraukti vairāki desmiti Dakāras posmi, Āfrikas „Eko race“ posmi un Krievijas čempionāts.

Trīs dienu laikā ekipāžas veiks aptuveni 600 km garu distanci Viesītes, Jēkabpils un Madonas apkaimē. Sacensību norises dēļ uz vairākām stundām tiks slēgti vairāki ceļa posmi. Iespējams, pēdējā brīdī nāksies mainīt sportistu startu „Viesītes“ ātrumposmā, jo šajā apkaimē trases tuvumā izcēlies meža ugunsgrēks.  

Sacensības noslēgsies svētdien, 15.septembrī Madonā. Plkst.18.00 ar paraugdemonstrējumiem pilsētas Saeita laukumā sacensību dalībniekiem, pilsētniekiem un viesiem uzstāsies ielu motociklu frīstaila braucējs Jānis Rozītis. Sacensību uzvarētāji pēc rezultātu apkopošanas tiks apbalvoti tās pašas dienas vakarā plkst.21.30 Madonas Kultūras namā.

„Vienmēr ir prieks, ja ir cīņa izrādās ļoti sīva tāpēc, ka visi brauc vienādā līmenī. Izskatās, ka šīs būs ļoti grūtas sacensības. Var notikt jebkas, tāpēc jābūt labai komandai, labiem rezultātiem, jānodrošinās ar labu servisu un labiem cilvēkiem, kas var palīdzēt,“ atzīst „Re Autoclub“ pārstāvis T.Suominens, kurš līdz šim bijis pazīstams kā sekmīgs klasiskā rallija stūrmanis. Viņš ne reizi vien asistējis pieredzējušajam Tonijam Gardemeisteram pasaules čempionāta posmos.

„Mums ir jāsaprot, cik ātri varam braukt, kāds ir maksimālais ātrums, ar ko var startēt „aklajos“ ceļa posmos. Ir jāsaprot, kāds stils jāpiekopj, lai iegūtu labus rezultātus,“ pastāstīja somu sportists.

Rallijreids „Latvian Baja 2013“ šogad tiek organizēts kā Krievijas čempionāta pēdējais posms. Sacensības rīko „RE Autoclub“ sadarbībā ar Krievijas Automobiļu federāciju.



Vecumnieku novada dome Vecumnieku novada dome Vecumnieki, Rīgas 29, Vecumnieku p., Vecumnieku n., LV-3933
Kapitaņņikovs Semjons Brīvā cīņa, Brīva cīņa sivietēm, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties