27.12.2013. 21:43
"Gada balvas sportā 2013" svinīgajā ceremonijā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" sumināti laureāti 15 nominācijās. No tām četrās Gada balvas saņēma basketbolisti. Par labāko sporta spēļu komandu atzīta U20 basketbola izlase, par Gada notikumu Latvijas sportā atzīts Eiropas U18 čempionāts basketbolā, balvu "Par cīņas gribu" saņēma U20 izlases kapteinis Kaspars Vecvagars, bet balva "Par mūža ieguldījumu" piešķirta ilggadējam jauniešu trenerim, organizētājam un basketbola spēļu komisāram Imantam Pļaviņam.   

Par labāko Latvijas sporta spēļu komandu 2013.gadā atzina Latvijas U-20 basketbola izlasi. Tā Eiropas čempionātā pārsteidza visus un, pusfinālā sakaujot galveno favorīti Spāniju, kā pirmā Latvijas basketbola komanda pēc neatkarības atgūšanas iekļuva finālā un izcīnīja sudraba medaļas

Nominācijā bija iekļauta arī Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, Latvijas vīriešu hokeja izlase, Latvijas U18 basketbola izlase, kā arī hokeja komanda Rīgas "Dinamo".

Balvu "Par cīņas gribu" saņēma basketbolists Kaspars Vecvagars. Viņš Eiropas U20 čempionātā piektajā spēlē salauza labās ("spēlējamās") rokas pirkstu. Komandas kapteinis pēc dažu dienu pauzes, piesaitējis lauzto pirkstu veselajam, atgriezās laukumā, ceturtdaļfinālā guva 25 punktus, palīdzot dramatiskā cīņā pārspēt Melnkalnes izlasi un iedvesmojot komandu sudraba medaļām. Traumas dēļ pēcāk nācās atteikties no uzaicinājuma iesaistīties pieaugušo izlasē.

Nominēti bija arī Latvijas hokeja valstsvienība un Jeļena Čelnova – Prokopčuka.

Par Gada notikumu Latvijas sportā atzīts Eiropas U18 čempionāts basketbolā. U18 ir prestižākā vecuma grupa Eiropas jaunatnes čempionātu piramīdā. Turnīrs notika Liepājā, Ventspilī un Rīgā. Latvijas komandas labais sniegums - iekļūšana pusfinālā - izraisīja lielu ažiotāžu.

Gada notikumam bija nominēti arī Eiropas rallijā čempionāta posms Latvijā, Latvijas riteņbraucēju vienības brauciens, Latvijas spīdveja "Grand Prix" un Rīgas "Nordea" maratons.

Uz Gada balvām pretendēja arī vēl vairāki basketbola sabiedrības pārstāvji.

Nominācijā "Gada treneris": valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis un U20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs (uzvarēja skeletonistu audzinātājs Dainis Dukurs).

Nominācijā "Latvijas uzlecošā zvaigzne": U18 izlases līderis Kristaps Porziņģis (uzvarēja hokejists Zemgus Girgensons).

Nominācijā "Par godīgu spēli": Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība (uzvarēja futbolists Stenlijs Ibe).

Uz Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu pretendēja arī Latvijas ratiņbasketbola izlase (balvu ieguva Aigars Apinis).

 

Seko un uzzini pirmais:



Solncevs Valērijs Solncevs ValērijsGrieķu-romiešu cīņa, Brīvā cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties