17.12.2013. 08:30
Otrdien, 2013. gada 17. decembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolventi – Olimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvējs Pāvels Seļivanovs un trīskārtējs to dalībnieks Raimonds Bergmanis pasākuma vadītāja lomā – piedalīsies grāmatas «Rīgas Tehniskās universitātes olimpieši 100 gados. 1912–2012» atvēršanā un pirmajiem «RTU Sporta laureātiem» sniegs padomus – kā apvienot studijas ar profesionālo sportu.

Pilna vērsija:

, Diena.lv, Sports

Svētki «RTU sporta virsotnes» notiks plkst. 15 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Atklājot pasākumu, vārds tiks dots RTU rektoram akadēmiķim Leonīdam Ribickim un Latvijas Sporta federāciju padomes prezidentam un RTU absolventam Einaram Fogelim.

Savukārt grāmatas autore Alīda Zigmunde ne tikai pieteiks grāmatas varoņus – RTU absolventus, studentus – Pāvelu Seļivanovu, Olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvējus Cēzaru Ozeru, Artūru Garonski un citus, bet arī – diskutēs ar Raimondu Bergmani, izgaismojot viņu citā rakursā – sabiedrībai mazāk zināmā – kā inženierzinātņu studentu.

Šī pasākuma daļa varētu kalpot kā rokasgrāmata «RTU Sporta laureātiem 2013», kuri tiks godināti šādās nominācijās: gada sportiste un sportists individuālajos sporta veidos, gada labākā sporta spēļu komanda, gada labākais treneris, gada uzlēcošā zvaigzne, kā arī tiks pasniegta balva par ieguldījumu RTU sporta attīstībā.

Grāmata «Rīgas Tehniskās universitātes olimpieši 100 gados. 1912–2012» ir unikāls vēsturisks ekskurss, kurā Latvijas studenti pirmo reizi pētīti no skatpunkta: studijas un lielais sports. Pētot konkrētas personības un viņu studiju gaitas, grāmatas autore nav aizmirsusi par politisko un vēsturisko fonu. Tā vieglāk saskatīt kopsakarības, kāpēc bija tā un ne savādāk.

Monogrāfijā, kuras viens no recenzentiem ir arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors un Latvijas Olimpiskās akadēmijas prezidents Jānis Žīdens, kā ilustratīvais materiāls izmantoti arī universitātes studentu personīgo lietu dokumenti (raksturojumi – rekomendācijas, ieskaišu un lekciju grāmatiņu fragmenti, iesniegumi rektoriem, diplomi u. c.), kas apzināti ilgākā laika posmā.



2010, SIA 2010, SIA Cēsu 31 k.1, Rīga, LV-1012
Kapitaņņikovs Semjons Brīvā cīņa, Brīva cīņa sivietēm, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties