04.10.2016. 10:14

2020. gada olimpiskajām spēlēm Japāna bija nolēmusi celt jaunu Nacionālo olimpisko stadionu, kas atrastos vecā valsts galvenā stadiona, kuru cēla 1964. gada olimpiādei, vietā. 2015. gadā vecā arēna tika nojaukta, taču jaunais stadions tik ātri vis netika būvēts, jo, sakarā ar straujo izmaksu kāpumu, visi darbi tika pārtraukti uz vairāk nekā gadu.

Šajās dienās Japānas valdība tomēr deva zaļo gaismu stadiona būvniecībai. Tā kopējās celtniecības izmaksas tiek lēstas ap 1.5 miljardiem ASV dolāru. Pēc plāna arī ir paredzēts, ka stadions spēs uzņemt mazliet vairāk kā 60 tūkstošus apmeklētāju (ieskaitot preses un VIP ložu). Pats būvniecības process sāksies šī gada decembrī, bet nodot objektu ir plānots 2019. gada novembrī.

Jāpiebilst, ka jaunie stadiona izbūves termiņi nozīmē arī to, ka 2019. gada Pasaules kauss regbijā, kurš arī notiks Japānā, nevarēs izmantot jauno arēnu, jo turnīru ir ieplānots aizvadīt no 2019. gada 20. septembrim līdz 2. novembrim. Tā kā, sakarā ar iepriekšminētajām izmaksu palielināšanās problēmām, par to organizatori zināja jau iepriekš, tad pašlaik jau Pasaules regbija savienībai ir piedāvāts jauns maču norises plāns, kas arī ir apstiprināts.

Interesanti, ka pēc esošajiem aprēķiniem, Tokijas olimpiādes rīkošana Japānai izmaksās 30 miljardus ASV dolāru, kas ir četras reizes lielāka summa nekā tika aprēķināts 2013. gadā, kad tika iesniegts pieteikums olimpiādes rīkošanai.

Izmantotie resursi:Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...



Citronmuiža, biedrība Rauna, Vidzemes 13-7, Raunas p., Raunas n., LV-4131
Bojāre Olga Bojāre OlgaBokss, Aerobika
FTA
Reģistrēties