01.04.2016. 17:38
Dienvidkoreja piešķīrusi pilsonību diviem Krievijas biatlonistiem, lai tie mājiniekus pārstāvētu 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pilna vērsija:

, Diena.lv, Sports

Dienvidkoreja pilsonību piešķīrusi Annai Froļinai un Aleksandram Starodubetam.

Pašlaik 32 gadus vecā Froļina finišēja ceturtajā vietā 7,5 kilometru sprinta disciplīnā 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs un izcīnīja zelta medaļu stafetes sacensībās 2009.gada pasaules čempionātā Phjončhanā.

"Froļina nav daudz startējusi kopš bērniņa piedzimšanas pirms diviem gadiem, taču, ņemot vērā pārbaudes, viņai joprojām ir talants," intervijā ziņu aģentūrai "Yonhap" norādīja Dienvidkorejas Biatlona savienības ģenerālsekretārs Čulsuns Parks.

"Viņa nav nemaz tik veca, jo tiek uzskatīts, ka biatlonisti vecumā no 28 līdz 34 gadiem ir karjeras pilnbriedā," piebilda Parks.

Savukārt 23 gadus vecais Starodubets ir pārstāvējis Krievijas junioru izlasi, tomēr 2013.gadā guva savainojumu. Starodubeta labākais rezultāts starptautiskā mērogā ir septītā vieta individuālajās sacensībās 2012.gada pasaules čempionātā junioriem.

"Viņš jau kopš pagājušā gada maija trenējas kopā ar mūsu nacionālo izlasi. Viņš ir talantīgāks par mūsu pašu sportistiem," uzskata Parks. "Viņam ir liela vēlme sacensties, turklāt viņš ir atzinis, ka naturalizācijas procesā jau aizmirsis Krievijas himnu."

Dienvidkorejā ir tikai 50 biatlonistu. Pasaules kausa Nāciju vērtējumā gan Dienvidkorejas vīrieši, gan sievietes 2015./16.gada sezonā ierindojās 25.vietā, turklāt dāmas bija vienu pozīciju priekšā Latvijai.

Nākamajā sezonā Dienvidkorejas vīriem un dāmām savā rangā jāieņem vismaz 22.vieta, lai automātiski iegūtu divas kvotas Phjončhanas Olimpiādei. Ja tas neizdosies, Dienvidkorejai nāksies piedalīties "wild card" jeb īpašo ielūgumu sacensībās cīņā par 12 vietām.

Kā izteicies Parks, Dienvidkoreja plāno piesaistīt arī citus Krievijas biatlonistus, lai veicinātu vietējo sportistu izaugsmi.

"Mūsu mērķis, naturalizējot sportistus, nav izcīnīt medaļas. Ceram, ka tas palīdzēs augt pārējiem biatlonistiem," uzsvēra Parks.



Lapa Dmitrijs Grieķu-romiešu cīņa, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties