09.06.2015. 07:20
2018. gada Olimpisko spēļu programmā iekļauts jaukto pāru kērlings un paplašināts dalībvalstu skaits Paralimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien Lozannā (Šveicē) notikušajā valdes sēdē atbalstījusi vēl vienas kērlinga disciplīnas - jaukto pāru kērlinga - iekļaušanu 2018. gada Phjončhanas Olimpisko spēļu programmā, kā arī nolēmusi Paralimpiskajās spēlēs dalībvalstu skaitu paplašināt no desmit uz 12 komandām. Līdz ar to 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs būs iespējams sekot trīs kērlinga notikumiem - sieviešu, vīriešu un jaukto pāru kērlingam.

Jaukto pāru kērlings tiek aizvadīts uz tāda paša laukuma kā tradicionālais kērlings, tomēr ir dažas būtiskas izmaiņas noteikumos. No katras komandas spēlē piedalās tikai divi spēlētāji - viens vīrietis un viena sieviete. Katrai komandai ir seši akmeņi, turklāt viens no tiem ir stacionārs un tiek novietots uz centra līnijas pirms katra enda.

Līdz šim Latvija piedalījusies visos pasaules jaukto pāru čempionātos. Pirmajā čempionātā 2009. gadā izdevās izcīnīt 7. vietu, kas ir līdz šim labākais panākums. 2015. gada Pasaules jaukto pāru čempionātā Latvija ieņēma 12. vietu 30 komandu konkurencē.

Latvijas ratiņkrēslu izlasei labākais panākums ir 2014. gada novembrī izcīnītā trešā vieta pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Lai iekļūtu Pasaules spēcīgāko komandu desmitniekā, bija jāieņem vismaz otrā vieta turnīrā.

Par kvalifikācijas noteikumiem jaukto pāru kērlingā 2018. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs un ratiņkrēslu kērlingā 2018. gada ziemas Paralimpiskajās spēlēs tiks lemts Pasaules Kērlinga kongresā 2015. gada 2. līdz 5. septembrī Belgradā, Serbijā.



Latvijas Izpletņlēkšanas Federācija Lienes 1-17, Rīga, LV-1009
Semenkovs Vjačeslavs Bokss, Taekvondo, Kikbokss, MMA
FTA
Reģistrēties