02.11.2015. 15:03
Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) uzaicinājusi nacionālās federācijas pieteikt komandas līdzdalībai 2017. gada Eiropas čempionātā. No līdzdalības kvalifikācijas turnīrā atbrīvotas komandas, kuras nākamvasar piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un/vai olimpiskajās spēlēs (iespējams, arī Latvija), kā arī valstis, kurās notiks 2017. gada EČ finālturnīra spēles. Grupu izloze notiks 22. janvārī Minhenē.

  • Kurucs iekļauts NBA 2017. gada drafta prognožu desmitniekā 2015. g. 20. augusts
  • Bagatskis: Ir jānovērtē sasniegtais 2015. g. 6. oktobris

2017. gada EČ finālturnīra rīkotāji tiks izraudzīti FIBA Europe valdes sēdē, kas notiks 11. un 12. decembrī. Pretendentu pieteikšanās beidzas 2. novembrī. Interesi par konkursu iepriekš bija apliecinājušas Turcijas, Grieķijas, Beļģijas, Polijas, Izraēlas, Somijas, Ukrainas, Rumānijas un Ungārijas basketbola federācijas, oficiālu pieteikumu iesniegušo valstu saraksts kļūs zināms vēlāk.

Nacionālajām federācijām bija iespēja pieteikties rīkot visu «EuroBasket 2017», grupas turnīru un izslēgšanas turnīru vai tikai grupas turnīru.

No līdzdalības kvalifikācijas turnīrā atbrīvotas Riodežaneiro olimpiskā turnīra dalībnieces Spānija un Lietuva, kā arī Eiropas pārstāves jūlijā notiekošajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā: Francija, Serbija, Grieķija, Itālija un Čehija. Ja kādai no šīm valstīm uzticēs rīkot kvalifikācijas turnīru, par ceļazīmi uz Rio varēs cīnīties arī «EuroBasket 2015» astotā labākā komanda Latvijas valstsvienība (nākamās kandidātes – Horvātija un Izraēla).

Eiropā vēlmi rīkot sacensības apliecinājušas Serbijas, Grieķijas, Itālijas un Čehijas, kā arī Turcijas, Vācijas un Izraēlas basketbola federācijas. FIBA olimpiskā kvalifikācijas turnīra rīkotājus nosauks 23. novembrī.

«EuroBasket 2017» finālturnīrā piedalīsies 24 komandas. Kvalifikācijas turnīra grupu skaits tiks noteikts pēc visu pieteikumu saņemšanas, bet nevienā grupā nebūs vairāk par četrām komandām. Spēles paredzētas 31. augustā, 3., 7., 10. 14. un 17. septembrī.

22. janvārī paredzēta arī 2016. gada Eiropas jaunatnes čempionātu grupu izloze.



Dobeles Sporta klubu apvienība "Reķi", Dobeles p., Dobeles n., LV-3701
Šmigarevs Andrejs Šmigarevs AndrejsBrīvā cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties