04.01.2016. 12:38
Motokrosa komisija ir labi pastrādājusi un nākamajai sezonai sagatavojusi dažas izmaiņas un jaunumus, kas skar arī kvadriciklu braucējus. Piedāvājam īsu apkopojumu par lietām, kas kvadru motokrosā mainīsies 2016. gada Latvijas čempionāta sezonā.

Vēl nebijusi lieta - Latvijas čempionāts kvadru komandām. Iet ieskaitē 4 labākie kvadri no katras komandas. Nav nekādu ierobežojumu vai obligātās klases. Var būt arī visas ieskaites no vienas klases. Nav ierobežojumu uz ārzemju sportistu piesaisti, jānopērk tikai LAMSF licence. Punkti tiks skaitīti atkarībā no braucēju skaita attiecīgajā braucienā. Ja ir 20 braucēji, tad uzvarētājs saņem 20 punktus, pēdējais saņem 1 punktu. Izņēmums ir Q50rūķi+Q50+Q70 brauciens, kur izcīnītie punkti komandu ieskaitei tiek dubultoti.

Jauna klase - Q70. Arī šis nekad nav bijis. Galvenā doma ir dot iespēju startēt ar tehniku kurai zemākas ekspluatācijas izmaksas, tādēļ ir nosacījums - tikai ar manuālo ātrumkārbu.

Tapšanas stadijā ir motokrosa komisijas "kvadru apakškomisija". Šī ir domāta lai būtu vieglāk apzināt un risināt kvadru problēmas un ierosinājumus. Apkopot kvadristu vēlmes un iesniegt MXK gatavus priekšlikumus.

Sacensību dienaskārtībā samainīti vietām veterāni/iesācēji un amatieri/pro braucieni. 2 iemesli - PRO brauciens pēdējais kā saldais ēdiens, PRO sportisti ir lābāk sagatavoti fiziski un ar labāku tehniku lai brauktu pa izsistāku trasi.

Tā kā nav vairs neviena braucēja Q200 klasē, tad šī klase tiek likvidēta. Q250 juniori startēs Q200 vietā kopā ar Q100 klases braucējiem.

Nebūs aizliegums uz ķiveres uzstādīt videokameras

Ir arī viena "sliktā ziņa" - uz bērnu un kvadru dienu ir pārcelti blakusvāģu braucieni.

Datums Vieta
2.aprīlis Liepāja
28.maijs Gulbene
18.jūnijs Ķegums
24.jūlijs Viļaka
27.septembris Sigulda
8.oktobris Mazsalaca

Izmantotie resursi:Jaunumi



Rērihs Jānis Rērihs JānisGrieķu-romiešu cīņa, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties