25.07.2014. 16:14
Azerbaidžānas debija pirmās formulas (F-1) autosacīkstēs, kas bija plānota nākamgad, atlikta līdz 2016. gadam kā Eiropas «Grand Prix» izcīņa, piektdien paziņojuši vietējie organizatori, informē «Reuters».

Pilna vērsija:

, apollo.lv, Sports

«Man ir prieks oficiāli paziņot, ka esam parakstījuši līgumu par pirmās formulas sacīkstēm 2016. gadā Baku,» teikts Ungārijas «Grand Prix» laikā izdotajā Azerbaidžānas jaunatnes un sporta lietu ministra Azada Rahimova paziņojumā.

F-1 virsvadītājs Bernijs Eklstons maijā bija «Reuters» paziņojis, ka ir parakstīta vienošanās par sacīkšu aizvadīšanu Baku ielās Kaspijas jūras piekrastē nākamajā gadā.

Tomēr šis posms dotu vairāk nekā 20 posmus kalendārā, jo jau rezervēts posms Meksikā par ko šonedēļ parakstīts līgums uz pieciem gadiem sākot ar 2015. gadu.

Pašreizējā kalendārā ir 19 posmu un ja sezonā paredzēts vairāk par 20 posmiem, tad tam nepieciešams visu 11 komandu atbalsts.

Neraugoties uz krīzi Ukrainā, šogad debitēs Krievijas posms Sočos un pēc 11 gadu pārtraukuma maijā notika Austrijas «Grand Prix» izcīņa.

Plānos ir arī sacensību aizvadīšana ielu trasē Ņūdžersijā, taču par šādu iespēju informācija ir ļoti pretrunīga.

Ar Eiropas «Grand Prix» nosaukumu sacensības pēdējo reizi notika 2012. gadā Valensijā, Spānijā.

Pirms tam Eiropas «Grand Prix» uzņēmusi Nirburgringa Vācijā, Brendsheča un Doningtona Lielbritānijā, kā arī Heresa Spānijā.



StudioMix, SIA, Studija StudioMix, SIA, Studija Tallinas 81, Rīga, LV-1009
Mironceva Oksana Mironceva  OksanaTaekvondo, Kikbokss
FTA
Reģistrēties