16.02.2015. 19:14
2015.gada Virslīgas atklāšanas spēle notiks 13.marta vakarā, un tajā tiksies divas principiālas pretinieces - "Liepāja" un Rīgas "Skonto". Tāpat informējam jūs par Latvijas kausa izcīņas un 1.līgas aktualitātēm.

Kā šodien nolemts Virslīgas sapulcē, 2015.gada Virslīga startēs ar 2014.gada turnīra 4. un 2.vietu ieguvēju dueli - "Liepāja" pret "Skonto". Šī spēle notiks 13.martā, sāksies plkst.19:00. Interesanti, ka Liepājas futbola komanda Virslīgas atklāšanas spēlē piedalīsies jau trešo gadu pēc kārtas - 2013.gadā "Liepājas metalurgs" uzņēma "Mettu"/LU (4:0), bet pagājušajā gadā jaunizveidotā "Liepāja" to pašu "Mettu"/LU uzveica sīvā cīņā - 2:1.

Vēl 2015.gada Virslīgas 1.kārtā tiksies "Metta"/LU un "Ventspils", "Daugavpils" un "Jelgava" (abas šīs spēles 14.martā, sestdien), kā arī "Gulbene" un "Spartaks" (15.martā, svētdien). Virslīgas pārstāvji pilno kalendāru sola publicēt nākamnedēļ. Zināms, ka pēdējās kārtas spēles notiks 7.novembrī. Atgādinām, ka turnīrā piedalīsies astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Drīzumā sāksies ne tikai Virslīga, bet arī 1.līga, kā arī turpināsies 2014.gadā iesāktā 2014./15.gada sezonas Latvijas kausa izcīņa. LFF Sacensību daļa pagaidām nav gatava informēt, kas notiks ar Virslīgas licenci nesaņēmušās Rīgas "Daugavas" ceļazīmi kausa izcīņas 1/4 finālā. Pāru izloze notiks 26.februārī, un LFF sola izlozes dalībnieču pulku nosaukt aptuveni nedēļu iepriekš. 1/4 finālā noteikti piedalīsies "Ventspils", "Spartaks", "Jelgava", "Ogre", "Liepāja", "Daugavpils" un "Skonto", bet Rīgas "Daugava" savā 1/8 finālā pārspēja "Smilteni". Grūti paredzēt, ko lems LFF, bet acīmredzot ir iespējami trīs scenāriji - (a) Rīgas "Daugava" piedalās pati, (b) Rīgas "Daugava" nepiedalās un viena no septiņām dalībniecēm pusfinālā iekļūst ar izlozes palīdzību, (c) ceļazīme 1/4 finālā tiek piešķirta Rīgas "Daugavai" zaudējušajai "Smiltenei". Provizoriski zināms, ka 1.līga sāksies 4.-5.aprīlī.

Joprojām neskaidrība ir arī par 1.līgu. LFF Sacensību daļa Sportacentrs.com atklāja, ka 3.martā turnīram pieteikušos komandu pārstāvji tiksies sapulcē, un tad arī LFF paziņos galīgo komandu skaitu un sastāvu. Taču dažas lietas zināmas jau tagad. Turnīram pieteikušās 16 komandas, to starpā nav "Jūrmalas" (šī komanda palika pēdējā vietā Virslīgā pērn), nav arī "Pļaviņu", toties ir pieteikušies "Staiceles bebri", kuri 2014.gadā 2.līgā ieņēma 2.vietu, jo 1.vietas ieguvēja "Caramba" no iespējas startēt 1.līgā atteikusies.

Visbeidzot par Virslīgas dublieru turnīru. Šodien sapulcē nobalsots, ka šis turnīrs tiks izspēlēts arī šogad un nākamajā sapulcē atlicis nobalsot, cik apļos šis turnīrs tiks izspēlēts. Tiks balsots par diviem variantiem - trīs vai četri apļi.



Florbola klubs Rīgas lauvas, biedrība Malienas 89, Rīga, LV-1064
Solncevs Valērijs Solncevs ValērijsGrieķu-romiešu cīņa, Brīvā cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties