01.01.2014. 00:07
Pasaules sportā ienāk tropiskas noskaņas. Ziemas spēles februārī risināsies subtropu joslā, savukārt 2014. gada pilnbriedā pasaules skatieni pievērsīsies Dienvidu puslodei, kur mēnesi valdīs futbola kaislības. Kanāriju salās un Ibērijas pussalā uz pirmo Pasaules kausa izcīņu pulcēsies labākie basketbolisti.

2014. gadā nebūs svarīgāka notikuma par Pasaules kausa izcīņu futbolā. Klusā okeāna salās, polārpētnieku stacijās, Āfrikas džungļos, klejotāju jurtās un daudzdzīvokļu mājās – no 12. jūnija līdz 13. jūlijam cilvēki visur sekos līdzi Brazīlijā notiekošajam. Piemēram, iepriekšējais turnīrs Dienvidāfrikā tika pārraidīts 204 valstīs, 245 kanālos.

Finālturnīrs Brazīlijā atgriežas pēc 64 gadu pārtraukuma. Pirmajā reizē 1950. gadā sacensības notika pēc viena apļa sistēmas, bet brazīlieši izšķirošajā cīņā ar 1-2 piekāpās kaimiņiem no Urugvajas. Kopš tā laika Brazīlijai piecas reizes izdevies izcīnīt Pasaules kausu (Zviedrija 1958, Čīle 1962, Meksika 1970, ASV 1994, Koreja&Japāna 2002), taču mājās tas vēl nav paveikts.

Dienvidamerikā turnīrs risināsies piekto reizi un visos iepriekšējos gadījumos kauss nav atstājis Jauno pasauli. Debijas turnīrā 1930. gadā Urugvajā un 1950. gadā trofeju nopelnīja urugvajieši, 1962. gada turnīrs Čīlē noslēdzās ar Brazīlijas triumfu, bet 1978. gadā savu skatītāju priekšā pie kausa pirmo reizi tika Argentīna.

Interesanti, ka arī Ziemeļamerikā notiekošajos finālturnīros vienmēr uzvarējuši dienvidamerikāņi. Abi Meksikā rīkotie čempionāti beidzās ar Brazīlijas (1970) un Argentīnas (1986) panākumiem, savukārt 1994. gada turnīrā ASV par visiem parāki no jauna izrādījās brazīlieši. Eiropieši Jaunajā pasaulē nekad nav uzvarējuši.

Sākot no 1998. gada finālturnīra Francijā, kad sacensībās pirmo reizi piedalījās 32 komandas, pusfinālā visbiežāk – trīs reizes – spēlējuši Vācijas futbolisti (2002, 2006, 2010). Ar divām reizēm seko Brazīlija, Francija un Nīderlande, bet Horvātija, Turcija, Koreja, Itālija, Portugāle, Urugvaja un pašreizējā čempione Spānija to paveikušas pa vienai reizei.

Nepālas prezidents ar Pasaules kausu. Foto: AFP/Scanpix

Pilsēta Stadions Statuss Vietas
Rio De Janeiro Estádio do Maracanã Renovēts 76 935
Brasília Estádio Nacional Mané Garrincha Jauns 70 042
São Paulo Arena Corinthians Jauns 68 000
Belo Horizonte Estádio Mineirão Renovēts 62 547
Salvador Arena Fonte Nova Renovēts 56 000
Cuiabá Arena Pantanal Jauns 42 698
Manaus Arena Amazônia Jauns 42 374
Natal Arena Das Dunas Jauns 42 086
Curitiba Arena da Baixada Renovēts 43 981
Recife Arena Pernambuco Jauns 46 154
Porto Alegre Estádio Beira-Rio Renovēts 51 300
Fortaleza Estádio Castelão Renovēts 64 846

Finālturnīra dalībniecesAFC (4): Austrālija, Irāna, Japāna, KorejaCAF (5): Alžīrija, Kamerūna, Gana, Ziloņkaula Krasts, NigērijaCONCACAF (4): Kostarika, Hondurasa, Meksika, ASVCONMEBOL (6): Argentīna, Brazīlija (rīkotāja), Čīle, Kolumbija, Ekvadora, UrugvajaUEFA (13): Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, Anglija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Nīderlandes, Portugāle, Krievija, Spānija, Šveice

Visos turnīros Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā uzvarējušas dienvidamerikāņu komandas – Brazīlija, Argentīna un Urugvaja

Nekādu vuvuzelu, Brazīlijā būs jauni trokšņa taisīšanas instrumenti

Nedaudz vairāk kā pēc mēneša Melnās jūras piekrastes kūrortpilsētā Sočos tiks atklātas 22. ziemas Olimpiskās spēles (XXII Olympic Winter Games). Sportisti no 85 valstīm sacentīsies 15 sporta veidos, sadalot 98 medaļu komplektus.

Atšķirībā no globālā futbola, ziemas spēles var uzskatīt par ziemeļeiropiešu un ziemeļamerikāņu savstarpējām sacensībām. Desmit vadošās Ziemeļu valstis – Kanāda, ASV, Vācija, Norvēģija, Šveice, Zviedrija, Austrija, Nīderlandes, Krievija, Francija – 2010. gadā Vankūverā nopelnīja 186 no 258 medaļām. Lielais piecinieks (Kanāda, ASV, Vācija, Norvēģija un Krievija) kopsummā ieguva vairāk nekā pusi jeb 131 medaļu.

Neskaitot ziemeļniekus un Alpu valstis, Vankūverā pie ziemas spēļu medaļām tika uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas valstis. Tās bija ambiciozās Ķīna un Koreja, kā arī Japāna, Kazahstāna un Austrālija. Latīņamerika, Āfrika, Dienvidāzija, pārējā Okeānija, Vidusjūras un arābu valstis – šajos reģionos Soču spēles izraisa minimālu interesi.

Soču spēles vajā vairākas pretrunas. Pirmkārt, tās kļūs par dārgākajām sacensībām vēsturē. Kā liecina ziņu aģentūras “Associated Press” publicētā informācija, kopējās izmaksas veido 51 miljardu ASV dolāru. Kritiķi norāda, ka 48 kilometrus garo lielceļu no Sočiem līdz augstkalnu kūrortam Jasnaja Poļanā varētu noklāt ar biezu kaviāra kārtu.

Otrkārt, 2014. gadā apritēs 150 gadu kopš Krievijas impērija savā kontrolē pārņēma Ziemeļkaukāza teritorijas. Pēdējo divdesmit gadu laikā dažu simtu kilometrā rādiusā no Sočiem notikuši vairāki asiņaini konflikti – etniskā tīrīšana Abhāzijā, pirmais un otrais Čečenijas karš, Krievijas un Gruzijas karš. Šo iemeslu dēļ veikti bezprecedenta drošības pasākumi.

Treškārt, Sočos ieradīsies mazāk pasaules valstu līderu nekā ierasts. No minētā desmitnieka uz Melnās jūras piekrasti nebrauks ASV un Francijas prezidenti, Vācijas kanclere, Kanādas premjerministrs, kā arī citas ietekmīgas amatpersonas.

Dainis Dukurs un Zintis Ekmanis – Latvijas skeletona un bobsleja galvenie balsti. Foto: Romāns Kokšarovs/Gints Ivuškāns/f64

Galvenās sarkanbaltsarkano cerības tiek saistītas ar notikumiem Soču bobsleja, kamaniņu un skeletona trasē “Sanki” (Kamaniņas), kura izvietota 60 kilometru attālumā no Sočiem. Trases finiša zona atrodas 1215 metru augstumā virs jūras līmeņa. Tā ir aprīkota ar 500 stacionārajām un 500 pagaidu sēdvietām, bet cīņām varēs sekot arī trases līkločos.

Bobslejisti un skeletonisti startēs 1365 metru augstumā (augstumu starpība 140 metri), ceļā uz finišu izbraucot 19 virāžas. Turpat startēs arī kamaniņu braucēji-vīrieši, savukārt sievietēm un divniekiem starta estakāde izvietota 1325 metru augstumā. Uzvarētājus noteiks četru braucienu summā.

Kamaniņu sportā Latvija būs pārstāvēta ar deviņiem sportistiem. Vieniniekos dāmu konkurencē startēs astoņpadsmit gadus vecā Ulla Zirne un Elīza Tīruma. Kungiem cīņā dosies Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš, kā arī divnieku ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Bobslejā maksimālais iespējamais dalībnieku skaits ir trīspadsmit – trīs piloti un desmit stūmēji, vienu rezervistu ieskaitot. Kvalifikācijas sacensības vēl nav beigušās un reālais skaitlis varētu būt mazāks. Skeletonā pretendentu trio veido Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna.

Skeletona sacensības sāksies 14.februārī, bet noslēgsies divas dienas vēlāk. Bobslejisti pie teikšanas tiks 16. un 17.februārī divniekos, savukārt 22. un 23. februārī notiks četrinieku starti.

"Aizvien vairāk piekrītu apgalvojumam, ka Sočos Latvijai būs visu laiku spēcīgākā komanda un mums ir objektīvs pamats cerēt uz augstiem rezultātiem," preses konferencē 5. novembrī paziņoja LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Arī vasara aizvadīta veiksmīgi. Pēc izstrādātajiem finanšu sadales kritērijiem Latvijas bobsleja un skeletona federācija (LBSF) saņem visvairāk no visām federācijām, un tas ir pilnīgi pelnīti."

Olimpiskās bronzas īpašnieks Mārtiņš Rubenis

Otrais Latvijas līdzjutēju magnēts būs Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība, kura Olimpiskajā turnīrā startēs ceturto reizi pēc kārtas. Sagatavoties sacensībām palīdzēs 27 dienu pārtraukums Kontinentālajā hokeja līgā. Nozīmīgi papildspēki gaidāmi no Atlantijas okeāna otra krasta, tai skaitā “Buffalo Sabres” galvenais treneris Teds Nolans un viņa uzticību ieguvušais Zemgus Girgensons. Jādomā, ka komandai pēc astoņu gadu pārtraukuma palīdzēs leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš.

Olimpiskās delegācijas sastāvā būs četri medaļnieki – Mārtiņš Rubenis pirmo bronzu nopelnīja 2006. gadā Turīnā, savukārt brāļi Šici un Martins Dukurs sudrabu izkala 2010. gadā Vankūverā. Uz pirmajām godalgām cer bobslejisti, bet no pārējiem spēļu dalībniekiem “izšaut” var ātrslidotājs Haralds Silovs un biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Gada pirmie pieci mēneši būs pārbagāti ar hokeja notikumiem. Divas nedēļas pēc Soču karuseļa sāksies sestā Gagarina kausa izcīņa, bet maijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risināsies kārtējās pasaules meistarsacīkstes.

Rīgas “Dinamo” hokejisti ir gandrīz garantējuši piekto ceļazīmi uz “play-off”. No viņu tālākajām sekmēm būs atkarīgs arī valstsvienības sastāvs Minskā. Ja dinamieši aizspēlēsies tālu, izlases rindās var notikt pa kādai neparedzētai izmaiņai, jo garā sezona prasīs savu. Trešo Gagarina kausu pēc kārtas cer izcīnīt Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kuriem šosezon palīdz arī Mārtiņš Karsums.

Jūnijā apgriezienus uzņems izlašu basketbola sezona, cīņā iesaistoties astoņām Latvijas komandām. Pirmās cīņā dosies dāmas, no 8. līdz 25. jūnijam samērojot spēkus ar Itāliju, Portugāli un Igauniju. Eiropas finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un piecas no sešām otro vietu ieguvējām.

Kungu turnīra izloze notiks februārī, bet atlases cīņas paredzētas augustā. Pirms tam, 8.-20. jūlijā, gada svarīgākais starts būs Latvijas U20 izlasei, kuras kandidātu lokā ir tādi puiši kā Anžejs Pasečņiks, Kristaps Porziņģis, Rolands Šmits, Dāvis Geks un Ivars Žvīgurs. Finālturnīrs risināsies leģendārajā Krētas salā, kur savulaik dzimusi mūsdienu Eiropas civilizācija.

Soču spēles vēl nebūs izskanējušas, kad 23. februārī savus pretiniekus 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzzinās Latvijas futbola valstsvienība. Mariana Pahara vīri nākamo divu gadu laikā mēģinās atkārtot priekšteču sasniegumu un otro reizi vēsturē iekļūt kontinenta finālos.

Nākamajās desmit dienās izšķirošās spēles 2015. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas kampaņā aizvadīs Latvijas handbolisti. Ja izdosies pārvarēt grupu turnīra barjeru – divas reizes jāspēlē pret bosniešiem, mājās pret Portugāli un viesos pret Igauniju – jūnija vidū gaidāmas “play-off” spēles.

Pludmales volejbolistiem pirmais atskaites punkts būs 3.-8. jūnijā Itālijas galvaspilsētā Romā, kur risināsies 22. Eiropas čempionāts. Latvijas labākie vieglatlēti marta sākumā dosies uz Pasaules meistarsacīkstēm telpās Polijas pilsētā Sopotā, bet par vasaras kulmināciju solās kļūt Eiropas čempionāts Cīrihē.

Latvijas vīriešu handbola valstsvienība cīnās par Pasaules čempionātu

1.01 Sestā NHL Winter Classic spēle Annārborā, Mičiganā2.01 Bosnija un Hercegovina – Latvija, 2015. gada Pasaules čempionāta kvalifikācija handbolā2.01-11.04 ULEB Eirolīgas “Top 16” turnīrs basketbolā3-5.01 Desmitā Baltijas jūras kausa izcīņa basketbolā Tallinā, Igaunijā3.01-16.02 Baltijas Basketbola līgas regulārā sezona05.01 Latvija – Bosnija un Hercegovina (15:05 handbols Dobelē)05.01 VEF Rīga – CSKA5-18.01 Trīsdesmit piektais Dakāras rallijs Argentīnā un Čīlē08.01 Latvija – Portugāle (19:05 handbols Dobelē)11.01 Igaunija – Latvija (16:00 handbols Pilvā)12-26.01 Vienpadsmitais Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem Dānijā13-26.01 Simt otrais “Australian Open” čempionāts tenisā Melburnā, Austrālijā13-19.01 Eiropas čempionāts daiļslidošanā Budapeštā, Ungārijā14-19.01 Astoņdesmit otrais Montekarlo rallijs, četrdesmit otrā FIA Pasaules rallija čempionāta sākums14.01-25.02 FIBA EuroChallenge “Top 16” turnīrs14.01 Gaziantep – Ventspils (19:30)21.01 Ventspils – Dijon28.01 Ventspils – Triumph27.01-04.02 IBU Open Eiropas čempionāts biatlonā Nove Mesto, Čehijā28.01-08.02 Devītais UEFA Eiropas čempionāts futzālā Beļģijā30.01-25.02 KHL sestās regulārās sezonas pārtraukums

1.02-15.03 Piecpadsmitais “Sešu Nāciju” čempionāts regbijā (pavisam 120. turnīrs)2.02 Super Bowl XLVIII amerikāņu futbolā Ņūdžersijā7-23.02 Divdesmit otrās ziemas Olimpiskās spēles Sočos, Krievijā09.02 LBL Zvaigžņu spēle11.02 Ventspils – Gaziantep16.02 Sešdesmit trešā NBA “Visu Zvaigžņu” spēle Ņūorleānā17.02 Bobsleja sacensības divniekos, 3. un 4. brauciens (16:45)23.02 Bobsleja sacensības četriniekos, 3. un 4. brauciens (11:30)23.02 EURO 2016 kvalifikācijas turnīra izloze Nicā16.02 Baltijas Basketbola līgas regulārās sezonas noslēgums19.02 EuroCup “Last 32” turnīra noslēgums

02.03 NHL Heritage Classic spēle Vankūverā, Kanādā03.03 KHL sestās regulārās sezonas noslēgums4-12.03 Eiropas kausa astotdaļfināli basketbolā6.03-30.04 Sestā Gagarina kausa izcīņa ledus hokejā7.03-16.03 Vienpadsmitās ziemas Paralimpiskās spēles Sočos, Krievijā7-9.03 Piecpadsmitās IAAF Pasaules meistarsacīkstes vieglatlētikā telpās Sopotā, Polijā11-18.03 FIBA EuroChallenge ceturtdaļfināli basketbolā11-19.03 FIBA Eirolīgas “play-off” spēles16.03 Četrdesmit astotās FIS sezonas noslēgums kalnu slēpošanā Lencerhaidē, Šveicē16.03 Sešdesmit piektās F1 sezonas sākums, “Australian Grand Prix” Melburnā16.03 Virslīgas sezonas provizoriskā atklāšanas spēle18.03-07.04 NCAA pirmās divīzijas 76. čempionāts basketbolā vīriešiem18-26.03 Eiropas kausa ceturtdaļfināli basketbolā20.03 Nordea Basketbola līgas regulārās sezonas noslēgums22.03-08.04 NCAA pirmās divīzijas 33. čempionāts basketbolā sievietēm22.03 Latvijas Virslīgas čempionāta zvaigžņu spēle handbolā22.03-28.09 Galveno beisbola līgu (MLB) regulārās sezonas atklāšana Sidnejā, Austrālijā20.03 un 27.03 FIBA Eiropas kausa fināls basketbolā sievietēm23.03 “Qatar Grand Prix”, sešdesmit sestā FIM Pasaules čempionāta šosejas motocikliem sākums24-30.03 ISU Pasaules čempionāts daiļslidošanā Saitamā, Japānā26-28.03 IHF/EHF “Challenge Trophy” handbolā sievietēm Grieķijā29-31.03 LBL regulārās sezonas noslēgums

1-9.04. Eiropas kausa izcīņas pusfināli basketbolā1.04-31.05 Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēles4-6.04 Latvijas un Igaunijas basketbola čempionāta pirmais “Sešu Fināls”5-7.04 NCAA “Četru Fināls” basketbolā Ārlingtonā5-12.04 IWF Eiropas čempionāts svarcelšanā Telavivā, Izraēlā6-8.04 NCAA “Četru Fināls” basketbolā sievietēm Nešvilā7-13.04 FIBA Eirolīgas trešais “Astoņu Fināls” Jekaterinburgā7-30.04 LSBL “play-off”10-13.04 Septiņdesmit astotā “Masters Tournament” izcīņa golfā Ogastā, Džordžijā13-19.04 IIHF Pasaules U18 čempionāts pirmajā divīzijā Nicā, Francijā13.04 Deviņdesmit sestās NHL regulārās sezonas noslēgums15-25.04 ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināli16.04-15.06 Stenlija kausa izcīņa ledus hokejā16.04 Sešdesmit astotās NBA regulārās sezonas noslēgums19.04-05.05 Septiņdesmit septītais Pasaules čempionāts snūkerā “Crucible Theatre” Šefīldā, Apvienotajā Karalistē19.04-20.06 NBA izslēgšanas spēles25-27.04 FIBA EuroChallenge “Četru Fināls”

1-7.05 Eiropas kausa izcīņas fināls basketbolā9-25.05 Septiņdesmit astotais IIHF Pasaules čempionāts hokejā Minskā, Baltkrievijā10.05 15:45 Somija-Latvija11.05 12:45 Vācija-Latvija13.05 19:45 Kazahstāna-Latvija15.05 15:45 ASV-Latvija17.05 11:45 Latvija-Krievija19.05 19:45 Latvija-Baltkrievija20.05 15:45 Latvija-Šveice25.05 20:00 Fināls Minskā9.05-01.06 Deviņdesmit septītais “Giro d`Italia” velobrauciens9.05-05.09 Piektā IAAF Dimanta līga vieglatlētikā16-18.05 Trīspadsmitais “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru Fināls” Milānā, Itālijā13.05 “Ghetto Games” sezonas atklāšana Grīziņkalnā14.05 UEFA Eiropas līgas četrdesmit trešās sezonas fināls Turīnā, Itālijā18.05 Divdesmit ceturtais “Nordea” Rīgas maratons23.05 Latvijas Virslīgas čempionāta noslēgums handbolā24.05 UEFA Čempionu līgas piecdesmit devītās sezonas fināls Lisabonā, Portugālē25.05 “Monaco Grand Prix”26.05-08.06 Simttrīspadsmitais “French Open” čempionāts tenisā Parīzē, Francijā23.05-20.07 FIVB Pasaules līga volejbolā vīriešiem, divdesmit piektā sezona29.05 “Rīgas kausi” vieglatlētikā30.05-01.06 Eiropas čempionāts airēšanā Belgradā, Serbijā

3-8.06 Divdesmit otrais CEV Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Romā, Itālijā7-15.06 “Play-off” spēles, 2015. gada Pasaules handbola čempionāta kvalifikācija8-25.06 EuroBasket Women 2015 otrais kvalifikācijas turnīrs08.06 Latvija – Portugāle11.06 Igaunija – Latvija15.06 Latvija – Itālija18.06 Portugāle – Latvija22.06 Latvija – Igaunija25.06 Itālija – Latvija12.06-13.07 Divdesmitais FIFA Pasaules kauss futbolā Brazīlijā16-21.06 Septiņpadsmitais tenisa turnīrs “Riga Open 2013” Mežaparkā20-28.06 IWF Pasaules čempionāts svarcelšanā junioriem Kazaņā, Krievijā23.06-06.07 Simt divdesmit astotais “Wimbledon” čempionāts tenisā Londonā, Apvienotajā Karalistē28.06-07.07 Trešais FIBA U17 Pasaules čempionāts basketbolā sievietēm Slovākijā

3-13.07 FIBA U20 Eiropas čempionāts jaunietēm Udīnē, Itālijā5-27.07 Simt pirmais “Tour de France” izlaidums Anglijā un Francijā8-20.07 FIBA U20 Eiropas čempionāts jauniešiem Krētā, Grieķijā13.07 FIFA Pasaules kausa fināls Brazīlijā17-27.07 FIBA U18 Eiropas čempionāts juniorēm B divīzijā Timišoarā un Oradea, Rumānijā19.07-04.08 Piecpadsmitais FINA Pasaules čempionāts peldēšanā Barselonā, Spānijā22-27.07 Piecpadsmitais IAAF Pasaules čempionāts vieglatlētikā junioriem Jūdžīnā, ASV23-27.07 UCI Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā Roterdamā, Nīderlandēs23.07-03.08 Divdesmitās britu Sadraudzības spēles Glāzgovā, Skotijā24.07-03.08 FIBA U18 Eiropas čempionāts junioriem Konjā, Turcijā31.07-10.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetēm Debrecenā, Ungārijā

1-17.08 Septītā Pasaules kausa izcīņā regbijā sievietēm Francijā8-10.08 Trešais “Ghetto Games” festivāls Ventspilī8-16.08 Trešais FIBA U17 Pasaules čempionāts vīriešiem Dubajā, Apvienotajos Arābu Emirātos10-27.08 EuroBasket 2015 otrais kvalifikācijas turnīrs vīriešiem12-17.08 Divdesmit otrās Eiropas meistarsacīkstes vieglatlētikā Cīrihē, Šveicē12.08 Trīsdesmit devītā UEFA Superkausa izcīņa Kārdifā, Velsā13-24.08 Trīsdesmit otrās Eiropas meistarsacīkstes peldēšanā Berlīnē, Vācijā16-28.08 Otrās jaunatnes Olimpiskās spēles Nankinā, Ķīnā20-30.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetiem Latvijā23.08-07.09 Septītais FEI Pasaules čempionāts jāšanas sportā Normandijā, Francijā23.08-14.09 Sešdesmit devītais “Vuelta Espana” velobrauciens24.08-31.08 FISA Pasaules čempionāts airēšanā Amsterdamā, Nīderlandēs25.08-07.09 Simt trīsdesmit ceturtais “US Open” čempionāts tenisā Ņujorkā, ASV30.08-14.09 FIBA Pasaules kauss Spānijā

1-9.09 Piecdesmit astotais UIPM Pasaules čempionāts modernajā pieccīņā Varšavā, Polijā3-21.09 Astoņpadsmitais FIVB Pasaules čempionāts volejbolā vīriešiem Polijā4.09-28.12 Deviņdesmit piektā NFL sezona amerikāņu futbolā21-28.09 Astoņdesmit pirmais UCI Pasaules čempionāts riteņbraukšanā Ponferradā, Spānijā23.09-12.10 Septiņpadsmitais FIVB Pasaules čempionāts volejbolā sievietēm Itālijā27.09-05.10 Septiņpadsmitais FIBA Pasaules čempionāts sievietēm Turcijā

5-12.10 “Rolex Masters” ATP 1000 turnīrs tenisā vīriešiem Šanhajā, Ķīnā

NCAA sezonas sākums basketbolā4-16.11 Astoņdesmit pirmais IWF Pasaules čempionāts svarcelšanā Almati, Kazahstānā10-17.11 ATP World Tour Finals četrdesmit piektais izlaidums Londonā, Apvienotajā Karalistē

3-7.12 Divpadsmitais FINA Pasaules čempionāts peldēšanā 25m baseinā Dohā, Katarā7-21.12 Vienpadsmitais Eiropas čempionāts rokasbumbā sievietēm Ungārijā un Horvātijā



Kocēni, sporta klubs Kocēni, Alejas 4, Kocēnu p., Kocēnu n., LV-4220
Semenkovs Vjačeslavs Bokss, Taekvondo, Kikbokss, MMA
FTA
Reģistrēties