11.12.2013. 17:12
Apstiprināts Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 2014. gada sezonas kalendārs, kurā iekļauts arī Rally Talsi, kas norisināsies 17. un 18. maijā, un būs jaunās rallija sezonas ceturtais posms. Rally Talsi jeb Čempionu rallijs 2014. gadā iegūs arī starptautisku skanējumu, jo sacensības Talsos būs arī Lietuvas autorallija čempionāta (LARČ), Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posms.

Latvijas rallija čempionāta kalendārs 2014. gadā paredz astoņus posmus. Pirmie trīs no tiem – Rally Liepāja no 31. janvāra līdz 2. februārim (2 posmi) un Rally Sarma februāra izskaņā – paredzēti ziemā ar radžotām riepām. Rally Talsi izdevies saglabāt savu ierasto norises laiku maija otrajā dekādē, un sacensības arī 2014. gadā ievadīs Latvijas rallija sezonas vasaras daļu.

„Vēlos izteikt lielu pateicību Talsu novada domei par pretimnākšanu un rallija atbalstīšanu vairāku gadu garumā. Šobrīd esam jau apkopojuši informāciju par tuvāku un tālāku valstu rallija čempioniem, tāpēc Rally Talsi iekļaušana LRČ kalendārā dod tik nepieciešamo apstiprinājumu un garantiju, lai uzsāktu pārrunas par ārvalstu autosportistu dalību sacensībās. Gandarījums, ka Rally Talsi ir novērtēts arī ārvalstīs, un 2014. gadā rallijs uzņems trīs starptautiskus čempionātus, kas RA EVENTS komandai dos papildu enerģiju, lai šādu čempionātu posmi Talsu novada ceļos tiktu sarīkoti arī nākotnē,” Čempionu Rallija organizators Raimonds Strokšs.

„Katrā rallijā gribas baudīt ātrumu! Gaidām augstus rezultātus un izcilus rekordus! Mēs ceram, ka arī autosportistiem un organizatoriem Rally Talsi sniegs visu gaidīto un vēl vairāk – krāšņas Talsu novada ainavas, dabas skatus un, protams, satikšanās prieku. Rallijs tradicionāli atklāj vasaras sezonu un dāvina neaizmirstamus mirkļus ikviena interesenta dzīvē. Vasara Talsos sākas ar ralliju – tumšā laika zīmes pazūd, un gaišums atnāk tikpat strauji kā rallija sacīkšu automašīnas. Gaidīsim pavasari un priecāsimies par šo spraigo atmosfēru un dabas atmodu visi kopā,” uz ralliju aicina Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus.

Latvijas automobiļu federācijas (LAF) vienošanās ar Lietuvas automobiļu federāciju (LASF) paredz sarīkot vienu apmaiņas posmu. Tas nozīmē, ka LRČ kalendārā tiek iekļauts viens posms Lietuvā, savukārt LARČ kalendārā tiek ieļauts viens posms Latvijā. Šādi LARČ posmu 2013. gadā uzņēma Rally Sarma, savukārt 2010. un 2011. LARČ posms tika sarīkots Rallijs Latgale ietvaros. 2014. gadā šo stafeti pārņems Rally Talsi, kas, līdzīgi kā Latvijas rallija čempionātā, arī lietuviešiem būs pirmais vasaras posms.

Rally Talsi 2014. gadā uzņems arī Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izveidotās Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionātu posmus. NEZ iekļautas deviņas valstis – Dānija, Igaunija, Islande, Krievija, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija, un tās mērķis ir sarīkot reģionāla līmeņa starptautisku čempionātu, kas darbotos kā tilts starp nacionālo čempionātu un Eiropas rallija čempionātu.

Posms Rallijs Norises vieta Norises laiks
1. Rally Liepāja Liepāja/ Kuldīga 31/01-02/02
2. Rally Liepāja Liepāja/ Kuldīga 31/01-02/02
3. Rally Sarma Gulbene 22/02-23/02
4. Rally Talsi Talsi 17/05-18/05.
5. Viru Ralli Viru 13/06-14/06
6. Autoplius 300 Lakes Rally Zarasi 09/08-10/08
7. Rallijs Kurzeme Liepāja 29/08-30/08
8. Rallijs Latvija Jūrmala/Cēsis 18/10-19/10

Informāciju sagatavoja:Jānis Unbedahts,Sabiedriskās attiecības "RA EVENTS"



Bebra, Bebrenes pagasta slēpošanas, skriešanas klubs Bebrene, "Tehnikums", Bebrenes p., Ilūkstes n., LV-5439
Solncevs Valērijs Solncevs ValērijsGrieķu-romiešu cīņa, Brīvā cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties