21.06.2016. 14:38
2.jūlijā Saldū un Saldus novadā startēs minirallijs "Saldus 2016", kurš būs Latvijas kausa izcīņas piektais posms. Miniralliju organizē biedrība „EVE autosports” sadarbībā ar Saldus novada domi un LAF SAK.

Minirallijā "Saldus 2016" dalībniekiem būs jāaizvada astoņi ātrumposmi, kas tiks sadalīti divās sekcijās. Kopējā distance paredzēta 140 km, no kuriem papildsacensību distance būs nepilni 15 km.

Par plānoto sacensību norisi stāsta minirallija „Saldus” organizators Gatis Krastiņš. „Rallija atklāšana un starts tiks dots tieši no Saldus pilsētas centra. Atklāšanas ceremonija norisināsies no 11:30 un pirmā ekipāža startēs 12:00. Pēc pārsimts metru pārbrauciena 12:06 pirmo dalībnieku automašīna jau dosies nepilnu kilometru garajā 1/3 ātrumposmā "Saldus".

Tālāk dalībnieki dosies uz Druvas lidlauku, SS 2/4, kur sagatavots 1.4 km garš ātrumposms ar grunts un asfalta segumu. Ar šiem diviem ātrumposmiem, no kuriem katrs būs jāveic divreiz, noslēgsies rallija pirmā sekcija. Starp pirmo un otro sekciju paredzēts servisa parks, kurā būs atļauta riepu maiņa un degvielas uzpilde.

Otrā minirallija sekcija norisināsies Zvārdes pagastā, kur dalībniekus gaidīs divi klasiski grants ātrumposmi, arī katrs no šiem diviem ātrumposmiem dalībniekiem būs jāizbrauc divas reizes. Rallija finiša ceremonija paredzēta no 17:30 un dalībnieku apbalvošana - 19:00.”

Rallija dienā no 11:30 Saldus radio tiešraidē būs dzirdama atklāšanas ceremonija un visa ceremoniālā starta procedūra, kā arī dalībnieku intervijas un komentāri pēc ātrumposma "Saldus" finiša. Minirallija "Saldus 2016" balss būs neviens cits, kā LAF preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Par patīkamu un dinamisku atmosfēru, kā arī par minirallija oficiālo afterparty naktsklubā "Muziķene" parūpēsies viens no Latvijas populārākajiem dīdžejiem DJ ZIGGY.

Gatis Krastiņš saka lielu paldies LAF SAK un Kurzemes rallija vadošajiem cilvēkiem, jo strādājot pie šī minirallija, sākotnēji ir bijis daudz neskaidru lietu, un bez šo cilvēku palīdzības „uzbūvēt” sacensības būtu grūti.

„Ralliju veidojām ar domu, lai dalībnieki iejustos tādā īstā rallija atmosfērā, tāpēc arī tika piedomāts pie atklāšanas ceremonijas, radio tiešraides, pilsētas ātrumposma un daudzām citām lietām,” stāsta G.Krastiņš un lūdz dalībniekus savlaicīgi reģistrēties sacensībām, neatliekot to uz pēdējo brīdi.

Informāciju sagatavoja:Dace Janova



Bauskas Zemgaļi, sporta klubs "Šautuve", Īslīces p., Bauskas n., LV-3901
Kučans Vasilijs Grieķu-romiešu cīņa, Jostu cīņa, Pludmales cīņa
FTA
Reģistrēties